PNL propune amânarea până în 2021 a pensionării anticipate a magistraților

PNL a înregistrat miercuri la Parlament o inițiativă legislativă care prevede prorogarea, până la 1 ianuarie 2021, a pensionării anticipate a magistraților, a anunțat Alina Gorghiu.

”Ieri, PNL a înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă care vizează prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. O normă care nu este oportună acum, așa cum a constatat și Comisia de la Veneția. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap. Realitatea nu poate fi negată: volum mare de dosare, deficit de magistraţi. Iar de aici, lanţul slăbiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amânate, cauze care nu sunt soluționate într-un termen rezonabil…

Tabloul nu este unul care să atragă aplauze.

Tocmai de aceea, soluţia este una singură: amânarea termenului de intrare în vigoare pentru 1 ianuarie 2021”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

ocmai de aceea, soluţia este una singură: amânarea termenului de intrare în vigoare pentru 1 ianuarie 2021”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Distribuire articol