Poliția Suceava. 55 mc material lemnos confiscat. 65 de controale pe linie silvică

 În perioada 21.10.-27 octombrie 2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase, cu următoarele rezultate:
– acţiuni și controale efectuate = 65,
– sancțiuni contravenționale aplicate =  90, în valoare de 51.900 lei,
– material lemnos confiscat/ridicat în vederea stabilirii provenienţei = 55,81 m.c., în valoare de 13.354 lei, dintre care 5,82 m.c. faptic și 49,99 m.c. valoric,
– forțe participante = 73, din care 68 de polițiști, 4 specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și 1 reprezentanți al Direcției Silvice Suceava.
La 24 octombrie 2019, un echipaj mixt format din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din comuna Valea Moldovei, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care s-a constatat faptul că, firma deținea în depozit cantitatea de 25,08 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 25,08 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase în valoare de 5.161 lei.
Distribuire articol