Bărbat din Cajvana prins cu 5 mc de lemn fără documente

Bărbat din Cajvana  prins cu 5 mc de lemn fără documente. Ieri,  după amiază, polițiștii din cadrul Secției 10 P.R. Gura Humorului, în timp ce desfășurau activități pe linie silvică pe raza de competență, conform planului de acțiune pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale, au oprit pentru control pe DJ 177C Mironu, o autoutilitară marca Volvo cu semiremorca marca Kogel aparținând unei firme, condusă de către un localnic,  de 27 ani, din oraș Cajvana.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constat că acesta transporta cantitatea de 5,46 mc cherestea rășinoase fără documente legale de proveniență și transport. S-a procedat la verificarea numărului, atât a capului tractor cât și a remorcii, constatându-se faptul că pentru materialul lemnos transportat nu este emis aviz de însoțire a transportului.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto conform art. 19 alin 2 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 5000 lei și confiscarea cantității de 5,46 mc cherestea tivită rășinoase, aceasta din urmă fiind dată în custodie pădurarului din cadrul OC Gura Humorului la Cantonul Numărul 5 Pod Izvor.