Cele mai frumoase Urări de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril 2019 – sms, urări, mesaje, felicitări.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îi sărbătoresc la 8 noiembrie pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cu ocazia acestei sărbători, puteţi trimite un gând frumos şi o urare de bine prietenilor, rudelor, colegilor, cunoştinţelor tale care îşi serbează onomastica în 2019.

Aproape 1,3 milioane de persoane care poartă numele sfinţilor Mihail şi Gavriil îşi sărbătoresc ziua onomastică.

Iată niște exemple de urări pentru Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril 2019.

* Îţi urez La Mulţi Ani, pentru că porţi acest nume. Fie ca Arhanghelul Mihail/Gavril pe care îl reprezinţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

* Fie ca toate împlinirile, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi onomastică frumoasă!

* Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine! La Mulţi Ani!

* Onomastică plină de voie bună. La mulţi ani, Mihail/Gavril!

* Să-ţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucura de tot ce ai!

* Fie ca sfinţii ce te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!

* Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii!

* La mulţi ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani, Mihail/Gavril!

* Bucuria lumii toată, zi de zi-n uşă să-ţi bată, iar Bunul Dumnezeu să-ţi dea, tot ce îţi doreşti şi ai vrea!

* Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Arhanghelul Mihail/Gavril, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit.

* Priveşte această zi specială ca pe o nouă pagină din povestea ta de viaţă, o poveste tot mai frumoasă cu fiecare an ce vine. La mulţi ani!

“Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani!

“Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”

“Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”

“Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Dumitru!”

“Îţi urez “La mulţi ani” pentru că porţi acest nume, şi fie ca Arhanghelul Mihail/Gavril, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară”

“La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!”


Îngerii sunt fiinţe spirituale care, conform credinţei creştine, îl slujesc pe Dumnezeu. Ei au fost purtătorii unor mesaje către oameni în decursul istoriei din partea divinităţii.

De altfel, numele lor în limba greacă, „anghelos”, înseamnă vestitor.

Mihail şi Gavriil sunt căpeteniile cetei îngerilor.

Tradiţia creştină spune că Mihail este îngerul care l-a înfruntat pe Lucifer atunci când acesta s-a răzvrătit împotriva Creatorului.

Tot Mihail este cel care a adus foc din cer peste cetăţile Sodoma şi Gomora, şi a condus poporul evreu spre pământul făgăduinţei.

Gavriil este aducătorul veştilor bune.

El a anunţat naşterea lui Ioan Botezătorul şi a lui Iisus Hristos.

În afară de aceşti 2 îngeri cunoscuţi cu numele, credinţa creştină spune că fiecare om are un înger păzitor care mijloceşte pentru el la Judecata de apoi.

În limba ebraică, Mihail înseamnă ”cine este ca Dumnezeu”, cu alte cuvinte El e unicul şi peste toate. Este de fapt avertismentul pe care arhanghelul Mihail l-a făcut lui Lucifer, când acesta se credea Dumnezeu.

Numele lui Gavriil spune ceva în plus: „Dumnezeu s-a arătat puternic”.

Deci Dumnezeul creştin nu este izolat. El îşi arată, îşi manifestă puterea, e prezent în lumea pe care a creat-o. Prezenţa lui, însă, o simt cei care ştiu că dincolo de materie sunt şi spirit, cu alte cuvinte cei care ştiu că sunt rude bune cu îngerii.

Corespondenţe în lumea oamenilor

Mihail şi Gavriil au corespondenţe în lumea oamenilor prin calităţile specifice fiecăruia. Mihail, aşa cum îl arată şi icoana, este un luptător, împărţitor de dreptate.

E înzestrat cu o sabie şi păzeşte uşile raiului. E un spirit aprig care împarte şi apără dreptatea.

De cealaltă parte, Gavriil, este personajul mai delicat, care aduce veştile bune, cu oarecare discreţie.

El e prezent în relatarea biblică vestind naşterea lui Ioan Botezătorul din părinţi bătrâni, şi la fel naşterea lui Iisus Hristos din Fecioara Maria. Icoanele îl arată cu un crin în mână, simbol al curăţeniei şi gingăşiei.

Biserica le-a dedicat celor doi îngeri, Mihail şi Gavriil, aceeaşi zi de sărbătoare, 8 noiembrie, poate şi pentru a transmite mesajul că omul are nevoie să fie un spirit luptător, drept şi cinstit, dar în acelaşi timp delicat, sensibil, iubitor.