După modelul Flutur la CJ, Bogdan Gheorghiu anunță că angajaţii ministerului vor fi evaluaţi în perioada următoare

Ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat că angajaţii ministerului vor fi evaluaţi în perioada următoare. O astfel de inițiativă a avut și președintele Consiliului Județean Suceava,Gheorghe Flutur după ce a revenit la șefia administrației județene și care se pare a fost cu brio pentru angajați. Singurii care plecaseră erau consilierii fostului președinte CJ, Cătălin Nechifor. Nu au fost reduși angajații ci au mai fost făcute angajări. 

Bogdan Gheorghiu a mai spus că pe agenda sa se va afla printre altele situaţia Muzeului Naţional de Istorie a României sau cea a patrimoniului, însă nu se poate vorbi de mari proiecte, atâta vreme cât nici cheltuielile curente nu sunt acoperite.

Bogdan Gheorghiu: Astăzi, bugetul ministerului pentru investiţii este zero şi noi ne pregăteam să cerem la rectificarea bugetară bani pentru salarii la direcţiile judeţene de cultură, pentru că nu erau bani de salarii. Între timp, s-au întors nişte bani de la Institutul Naţional de Patrimoniu şi cu acei bani vom acoperi acea gaură financiară pentru salariile direcţiilor din teritoriu. Când ai astfel de probleme, este foarte greu să te gândeşti departe. Proiecte mari, cum ar fi Cuminţenia Pământului, ministerul nu le poate face singur, fără un sprijin consistent de la Palatul Victoria,,.