Foto/Peste 1000 de credincioși la Hramul Bisericii Sf. Mihail și Gavril din Marginea

Peste 1000 de credincioși au fost prezenți ieri, în sfânta zi de sărbătoare  la Hramul Bisericii Sf. Mihail și Gavril din Marginea.Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu trei ierarhi: IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Teodosie,arhiepiscopul Tomisului și  PS Galaction, Episcopul Alexandriei și  Teleormanului.

Tot la lăcașul de cult au fost aduse spre închinare în cursul săptămânii trecute moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina aduse de IPS Teodosie  și  ale  Sf.Mironosițe Maria Magdalena  de la Mănăstirea Pantocrator de la Arhiepiscopia Alexandrei și Teleormanului unde în cursul săptămânii care tocmai s-a încheiat s-au rugat mii de credincioși.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de IPS Teodosie care a vorbit despre lucrarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril  în istoria mântuirii omului.

,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt mai marii cetelor celor cerești din  Cer și de aceea sunt cinstiți și această sărbătoare ni se adresează tuturor pentru că Hristos mântuitorul nostru coborând din cer, din Slava Tatăului, a venit cu sfinții săi îngeri  pe pământ. Și pe îngeri i-a pus păzitorii noștri. Iar Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril sunt cu adevărat  cei mai puternici, cei ce poartă de grijă  de cetele sfinților. Sfântul Mihail a oprit căderea celor care  ar fi putut să plece și să cadă cu Lucifer și ceata lui și oprește și căderea nostră ca și Sfântul Arhangheli Gavriil care ne-a adus cele mai bune vești și mai ales vestea cea mai mare este vestea întrupării Fiului lui Dumnezeu  și a începutului mântuirii noastre,,

Credincioșii au îmbrăcat straie de sărbătoare și cu mic și mare au ținut să fie prezenți la slujba religioasă de vineri dar și în celelalte zile când au fost aduse moaștele spre închinare.

IPS Pimen: Și ca o binecuvântare a lui Dumnezeu pentru curățenia și tăria  vieții dumneavoastră,  iată că IPS Teodosie a venit la slujbă de data aceasta cu ceva mai mult pentru sufletele noastre și ale tuturor, cu o parte din moaștele Sf Nectarie de la Eghina șia venit și

PS Galaction cu o parte din moaștele Sf.Mironosițe Maria Magdalena. E darul și binecuvântarea lui Dumnezeu prin dragostea acestor doi părinți ierarhi și pentru dragostea  noastră față de viață de zi cu zi la acest lăcaș de închinare.

La finalul slujbei religioase a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuți la Domnul.

,,Mulțumim bunului Dumnezeu și Maicii Domnului și Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, ocrotitorii Parorhiei Noastre pentru această minunată zi pe care ne-au oferit-o în dar. .Alături de noi la sfânta și dumnezeiasca liturghie s-au aflat și trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe române:PS Galaction cu binecuvânatrea Preafericitului Părinte Patriarh și cu binecuvântaree  IPSPimen  a adus spre închinare moaștele Sf.Mironosițe Maria Magdalena din Drăgănești-Vlașca,,a spus preotul paroh al Bisericii.

Comunitatea ortodoxă din Marginea numără trei biserici şi o mănăstire de maici. Între aceste locaşuri de cult  și un schit, Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil“  este considerată biserica-mamă a comunităţii; ea datează din anul 1840 şi a fost ridicată din piatră, în locul unui alt locaş liturgic, construit din stejar, încă din anul 1754. Pentru că devenise prea mică pentru nevoile comunităţii aflate în continuă creştere, bisericuţa de stejar a fost demontată şi dăruită unei parohii mai mici, iar în locul ei a fost ridicată actuala biserică.