ACTUALITATE

Adio ajutor în caz de nevoie. Curioșii opriți la fața locului au preferat doar să filmeze scena. Autovehicul distrus de incendiu pe Mestecăniș

Românii nu mai ajută în caz de nevoie ci doar filmează. Autovehicul distrus de incendiu pe Mestecăniș. Sâmbătă,  laora 15.50, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin SNUAU 112 de către Băltuță Elena despre faptul că în timp ce conducea un autovehicul pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta a observat că din partea dreapta spate a acestuia iese fum, iar apoi s-a propagat un incendiu, care a distrus autovehiculul.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 15.45,o tânără, de 22 ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, conducea pe DN 17, Pasul Mestecăniș, din comuna Pojorâta, autoturismul marca Mercedes Benz, având ca și pasager un fălticenean.

Ajunși în zona km. 167,  conducătoarea auto a sesizat faptul că dinspre zona roții dreapta spate iese fum, iar mecanismul de frânare nu mai acționa corespunzător, motiv pentru care a oprit în cea mai apropiată parcare a drumului public, amenajată la cca. 250 m. Imediat conducătoarea auto și pasagerul au coborât din autoturism și au sesizat cum în zona dreapta spate a acestuia se propagase deja un incendiu, care s-a extins cu repeziciune în mai multe zone ale autoturismului.

Din cauza faptului că nu au mai avut posibilitatea să deschidă capota portbagajului pentru a scoate și utiliza stingătorul de incendiu iar curioșii opriți la fața locului au preferat doar să filmeze scena cu telefoanele mobile dar nu au dorit să încerce utilizarea dispozitivelor tip stingător de incendiu aflate în dotarea altor autovehicule oprite la fața locului, până la ajungerea la fața locului a unui echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, autoturismul marca Mercedes-Benz a fost distrus integral prin ardere.

Cei doi au spus că   le-au fost distruse mai multe documente și bunuri.