EVENIMENT

Vicoveanul ucis într-un accident în Italia va fi înmormântat în satul natal

Fotbalistul Dorel Breabăn, în vârstă de 23 de ani, din Vicovu de Jos va fi înmormântat în satul natal. Sicriul cu trupul neînfuflețit a plecat  miercuri dimineață din Peninsulă către România.

Reamintim că Dorel Breabăn  era în Italia alături de părinți care muncesc de ani buni acolo. Tânărul era titular la echipa din Asti iar pe 19 octombrie, chiar de ziua lui de naștere,  semnase un contract cu o echipă de fotbal din Liga I din Torino.

Din nefericire, destinul i-a fost frânt în noaptea de  17 spre 18 noiembrie, într-un grav accident de mașină la San Damiano d’Asti, în Piemonte. Mașina în care se afla era condusă de un alt român, aflat sub influența băuturilor alcoolice.  Dorel era fotbalist la echipa din ASTI. Pe 19 septembrie chiar de ziua lui semnase un contract cu o echipă de Liga I din Torino. contractul urma să fie pus în practică în primăvara anului viitor.

Vicoveanul se afla pe  bancheta din spate al unui autoturism Alfa Romeo 159 împreună cu alți doi pasageri. De-a lungul șoselei care duce de la Vaglierano la San Damiano, probabil din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, mașina a părăsit carosabilul, a derapat și s-a rostogolit de mai multe ori pe un câmp.Dorel a fost aruncat din mașină pe câmp în momentul în care mașina s-a rostogolit.  El venea spre casă în zona Asti,dinspre Torino de la muncă.

La fața locului a intervenit echipa de pompieri din Asti, care s-a ocupat de extragerea răniților din mașină, poliția rutieră din Nizza Monferrato și personalul medical de la 118 care a constatat decesul tânărului Dorel Breabăn. Alți doi ocupanți ai mașinii au fost transportați în cod roșu la spitalul din Asti.

Șoferul, un român rezident la Priocca a fost găsit pozitiv la alcooltest și a fost arestat.

Dumnezeu să-l ierte!