Ședință solemnă la Palatul Administrativ Suceava. 101 ani de la Unirea Bucovinei cu patria mamă

La mulți ani Bucovina! Ședință solemnă astăzi, la Palatul Administrativ Suceava. Se împlinesc 101 ani de la Unirea Bucovinei cu patria mamă. Sunt prezenți parlamentari PNL, șefii instituțiilor deconcentrate, primarii din județ, consilieri județeni și locali. Trebuie precizat că doar  parlamentari liberali sunt prezenți: Ioan Bălan, Angelica Fodor și Dumitru Mihalescul. Niciun parlamentar PSD nu participă la ședința solemnă.

Reuniunea solemnă a fost

deschisă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a trecut în revistă momentul istoric al Bucovinei, a mulțumit tuturor celor prezenți, a vorbit despre manifestările care au avut loc la centenar dar  și ,, fac un apel la Unitate,  să iubim mai mult țara și Bucovina,,.

Mai sunt prezenți prefectul PSD ,Mirela Adomnicăi,

 care și-a înaintat la Guvern deja cererea de demisie din funcție, IPS Pimen , arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, rectorul Universității Ștefan cel Mare, Valentin Popa.  Despre Bucovina a mai vorbit liderul consilierul județeni Mihai Grozavu. Despre
Bucovina au mai vorbit ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputatul PNL Ioan Bălan dar și prefectul PSD Mirela Adomnicăi, vorbind insistent asupra importanța istorică a Bucovinei.

 

IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților  a  vorbit despre trecutul Bucovinei și a criticat din nou faptul că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților  nu a intrat în posesia pădurilor deși au fost făcute nenumărate demersuri.