Nicolai Berariu, de 99 de ani, cetăţean de onoare al Sucevei, în şedinţa solemnă de Ziua Bucovinei a Consiliului Local

În municipiul Suceava, Ziua Bucovinei a fost celebrată ieri, în şedinţă festivă a Consiliului Local. „Este zi deosebită pentru noi, cei din Bucovina. Chiar dacă oraşul Suceava nu este în totalitate în Bucovina, poarta de intrare în Bucovina o reprezintă municipiul Suceava. Este bine ca, an de an, să sărbătorim aşa cum se cuvine. Este o binecuvântare care vine din trecut, iar noi trebuie să preţuim acest lucru şi să predăm generaţiilor acest spirit” a precizat primarul Ion Lungu, urându-le bucovinenilor şi sucevenilor „La mulţi ani!”. Importanţa şi semnificaţia evenimentului au fost evocate de istoricul prof. univ. dr. Florin Pintescu de la Facultatea de Istorie şi Geografie a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Ziua Bucovinei a fost marcată şi prin acordarea titlul de cetăţean de onoare lui Nicolai Berariu, veteran de război, de 99 de ani, care a luptat pe front în cea de a doua mare conflagraţie mondiale. Pe lângă un buchet de flori şi Diploma cetăţean de onoare, edilul-şef i-a mai înmânat venerabilului sucevean o medalie inscripţionată cu harta României Mari, precum şi un album al Marii Unirii. Multă sănătate, stimă şi aprecierea comunităţii” i-a urat primarul Ion Lungu invitatului special al şedinţei CL.

În ciuda vârstei înaintate, Nicolai Berariu s-a arătat fi  încă deosebit de vivace şi, dând dovadă de o mare acurateţe a memoriei, a povestit asistenţei crâmpeie din tragicele evenimente la care a participat. De altfel, pentru serviciile militare aduse statului român, preşedintele României i-a a cordat veteranului de război Nicolai Berariu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial 1941-1945”.