Foto/Video/Ziua Națională a României marcată prin discursuri, ceremonial religios și paradă militară

Mii de suceveni au ținut să fie prezenți astăzi, la orele amiezii, la parada militară de 1 Decembrie-Ziua Națională a României din centrul Sucevei.  Mulți dintre suceveni au fluturat stegulețe și au purtat eșarfe tricolore.

Evenimentul organizat special cu prilejul Zilei Naționale a României a început cu imnul național care  a fost intonat de fanfara Primăriei Suceava . Au urmat apoi alocuțiunile susținute de oficialitățile județului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, subprefectul Silvia Boliacu  a dat citite mesajului premierului  Ludovic Orban.

 

  Au mai vorbit despre importanța acestei zile președintele CJ, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ioan Lungu. Un sobor de preoți  și diaconi în frunte cu IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților  a oficiat o slujbă religioasă.

De Ziua Națională a României la  manifestări au ținut să fie prezenți conducerile Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei, Serviciului Român de Informații, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Asociațiilor Veteranilor de Război, Uniunii Polonezilor din România etc. de Informații, Inspectoratului Județean pentru Situați de Urgență Bucovina, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și partidelor politice.

Nu au lipsit partidele politice și formațiuni politice  care de această dată au fost reprezentate în număr mare:: PNL, PSD, ALDE, PMP, PRO România și USR.  Între parlamentari s-au numărat senatorul Ioan Stan, senatorul PSD  Virginel Iordache,  senatorul Ilie Niță, deputatul PNL Ioan Bălan.

Primăria Suceava  a avut pregătite 3000 de stegulețe tricolore și sute de steaguri tricolore.La parada militară au participat dispozitive ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava, Serviciului Român de Informații, Inspectoratului Județean de Jandarmi , Școlii Militare de Jandarmi Fălticeni, Colegiului Național Militar ,, Ștefan cel Mare ,, din Câmpulung Moldovenesc și un dispozitiv de la Batalionul de Artilerie din Botoșani.