Urmărire ca-n filme. Mărginean agresiv verbal, încătușat de polițiști

Ieri,  în jurul orei 23.15, patrula din cadrul  Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire, din spate, autoturismului marca Seat Ibiza, care se deplasa pe DN 2E din comuna Marginea.
        Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, de pe autospeciala de poliție.
         După circa 50 de metri, conducătorul auto a efectuat viraj la stânga și a oprit pe șanțul din dreptul imobilului cu nr. 229 din comuna Marginea, după care a coborât din autoturism cu intenția de a intra în curtea acestui imobil.
          S-a procedat la oprirea conducătorului auto, în vederea stabilirii identității, moment în care acesta a devenit violent fizic și deși a fost somat să înceteze acțiunile violente, a continuat să manifeste o agresivitate verbală sporită, încercând să se sustragă măsurilor legale.
          În continuare a fost necesară folosirea forței și a mijloacelor din dotare, respectiv spray-ul iritant lacrimogen și cătușele, conducătorul auto fiind imobilizat la sol.
          Având în vedere faptul că zona producerii evenimentului era intens circulată și persoana imobilizată continua să aibă o atitudine agresivă crescută, s-a solicitat sprijin, la fața locului deplasându-se în mod operativ un echipaj din cadrul Compartimentului rutier Rădăuți și un echipaj din cadrul BOP Rădăuți.
           S-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana lui Crăciun Marius, de 32 ani, din comuna Marginea, acesta fiind condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
           Susnumitul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          S-a întocmit dosar penal față de Crăciun Marius, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.