Accident de circulație cu două persoane rănite

Accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane.  O tânără,  de 21 ani, din comuna Vicovu de Jos, a declarat verbal  polițiștilor că ea a condus autoturismul în momentul producerii evenimentului rutier de duminică dimineață. Deoarece situația era incertă cu privire la acest aspect polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a tuturor celor patru persoane identificate la fața locului.

Aceasta și un tânăr, de 18 ani,  din Frătăuții Vechi au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.  Un alt tânăr, de 22 ani, din Gălănești a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt localnic, de 20 ani, din Frătăuții Vechi a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma investigațiilor efectuate s-au stabilit următoarele:

Ieri, în jurul orelor 05.30,  cel  de 22 ani din  Gălănești, conducea autoturismul marca Mercedes Benz pe strada  Putnei din  Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre comuna Gălănești către centrul municipiului Rădăuți. În autoturism, în calitate de pasageri, se aflau alte două persoane.

Ajungând într-o curbă la dreapta, șoferul  fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a  pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal într-un palet de bolțari și un stâlp.

În urma impactului au rezultat avarii la autoturism. Totodată a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto a două persoane , care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Autoturismul marca Mercedes Benz, aparține părinților  unuia dintre pasageri, care l-a încredințat spre conducere amicului deși avea cunoștință că se află sub influența băuturilor alcoolice.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”,”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului” și ”încredințarea spre conducere a unui vehicul unei persoane care se afla sub influența alcoolului”.