Inspectorii DSV au verificat 198 de unități în luna noiembrie

Avand in vedere tematicele de control derulate in cursul lunii noiembrie 2019, in scopul prevenirii toxiinfectiilor alimentare, Direcția Sanitar Veterinară Suceava a efectuat controale in vederea  verificarii respectării condiţiilor de igienă, a modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică carnea/produsele din carne,laptele/produsele lactate destinate consumului uman, precum şi alte produse de origine animala si nonanimala.

Potrivit directorului executiv al DSV, Dănuț Corneanu au fost controlate 198 de unități  din care abatoare –12, unitati prelucrare lapte –14, unitati procesare carne-14; carmangerii/macelarii –15, unitati procesare peste –2, unitati alimentatie publica (restaurante/ pizzeria/ pensiuni turistice/ baruri/ fast food/ cantine/ rulota/ catering-47, laboratoare cofetarie/ patiserie –20, hypermarket/ supermarket/ depozite alimentare/magazine alimentare-69, brutarii-3,  piata angro/hala-2.

Au fost aplicate 10 amenzi   in valoare de  31.000 lei si 24 avertismente din care: 5 amenzi in valoare de 6.600 lei (piata angro/hala); 2 amenzi in valoare de 2400 lei (marketuri/supermarketuri/magazine alimentare);  1 amenda in valoare de 10.000 lei – (laborator patiserie);  2 amenda in valoare de 12.000 lei –( restaurante)

Cele mai frecvente abateri de la normele de igienă,susține Corneanu, sunt manipularea produselor alimentare  de origine animala cu incalcarea normelor de igiena), etichetare/depozitare  neconforma,lipsa evidente/monitorizare actiuni igienizare efectuate.