Tâlhărie și bătaie cu pumni și picioarele în Gura Humorului

Tâlhărie și bătaie cu pumni și picioarele în Gura Humorului. Ieri, la ora 01.40, la sediul Poliţiei Oraşului Gura Humorului s-au prezentat  trei tineri de 17 ani: unul din   satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa și doi  din oraşul Gura Humorului.

Primul a depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie”, iar ceilalţi au depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovirea sau alte violenţe”.

Cu ocazia cercetărilor a rezultat că în cursul nopţii de 30.11/01.12.2019, în jurul orei 23.45, cei trei  se aflau în zona centrală a oraşului îndreptându-se spre magazinul Făget. În apropierea acestui magazin au fost abordaţi de doi tineri necunoscuţi ce erau însoţiţi de un minor de etnie rromă.

Aceştia au insistat în legătură cu o tânără a pentru a o cunoaşte. Grupul  menţionat  le-a solicitat celor doi tineri să o lase în pace pe prietena lor, moment în care cei doi tineri au devenit agresivi şi  i-au lovit pe cei trei.

Agresiunea a avut loc în zona magazinului Făget, pe scările acestuia şi spre gardul bisericii catolice. Pe timpul  agresiunii ce a avut loc unul din cei doi agresori i-a sustras din buzunar telefonul mobil în valoare de circa 200 lei. uneia dintre vuctime.

Ulterior agresiunii, victimele s-au prezentat la Secţia Urgenţă a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, unde li s-au acordat îngrijiri medicale, după care la sediul subunităţii de poliție, au depus fiecare plângere penală după cum s-a precizat anterior.

Cu ocazia activităţilor operative întreprinse de polițiștii C.I.C. Gura Humorului, s-a reuşit identificarea autorilor  şi recuperarea telefonului mobil ce a fost predat persoanei vătămate.

Astfel,  la sala de jocuri „Las Vegas” din localitate au fost identificaţi Feştei Aron de 19 ani, Capră Gabriel de 19 ani şi un minor, în vârstă de 12 ani, toţi din Gura Humorului, care au fost  conduşi la sediul subunităţii în vederea continuării cercetărilor. Asupra minorului a fost găsit telefonul mobil rezultând că i-a fost înmânat de către  Capră Gabriel pentru a-l păstra.

Cu ocazia cercetărilor a rezultat că Feştei Dănuţ şi Capră Gabriel i-au agresat pe cei doi din Gura Humorului pe care i-au lovit,  iar în cazul celui din Păltinoasa a rezultat că sunt suspecţi pentru comiterea infracţiunii de „tâlhărie”.

S-a luat legătura cu procurorul de caz şi s-a stabilit întocmirea în cauză a dosarului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tâlhărie”,  în cazul celui din Păltinoasa şi „lovirea sau alte violenţe”, în cazul celorlalţi (dosare reunite).

În urma cercetărilor efectuate în cauză de polițiștii CIC Gura Humorului  sub coordonarea prim- procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore faţă de suspecţii Feştei Dănuţ şi Capră Gabriel, urmând ca în cursul zilei de 02.12.2019 să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.