Urmărire ca-n filme pe drumuri județene și comunale precum și somații prin curți din Șerbănești

Urmărire ca-n filme a unui sucevean cu mașina și somații prin curți din Șerbănești. Ieri, la ora 16.30, o patrulă Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, executând activități pe linie de poliție rutieră în baza planului de acțiune al Serviciului Rutier, în scopul combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto și a celor care încalcă legislația în vigoare, în timp ce se deplasa pe DN29A pe raza localității Zvoriștea, comuna Zvoriștea, pe direcția de mers Suceava – Dorohoi, la intrarea în localitate s-a intersectat cu un autoturism marca Mercedes de culoare negru  la volanul căruia se afla o persoană de sex bărbătesc, iar în calitate de pasager dreapta față o altă persoană de sex bărbătesc ce se deplasa pe direcția de mers Dorohoi către Suceava.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că perioada de valabilitate a autorizației de circulație a autoturismului marca Mercedes este expirată, s-a procedat la urmărirea acestuia având în funcțiune semnalele luminoase și acustice. Conducătorul auto, la un moment dat, la intrarea în localitatea Șerbănești, comuna Zvoriștea, pe direcția de mers Dorohoi către Suceava, a efectuat manevra de schimbare a direcției de mers către stânga, intrând pe un drum comunal neclasificat. S-a continuat urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 500 metri, iar la un moment dat a oprit vehiculul. Atât conducătorul auto cât și pasagerul s-au sustras fugind în curtea unui imobil ce avea porțile deschise.

Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la urmărirea pedestră a conducătorului auto care a fost identificat ascuns după o anexă gospodărească în spatele imobilului de locuit. Fiind somat să se oprească, acesta s-a conformat respectând indicațiile. Un tânăr de 25 ani din Suceava  era șoferul fugar iaar la interogarea bazei de date s-a stabilit că acesta nu este posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a fi soluționat procedural de Postul de Poliție Mitocu Dragomirnei.