Meseriile viitorului, analizate și dezbătute într-o reuniune găzduită de Școala Generală Berchișești

Școala Generală din comuna Berchișești a găzduit vineri reuniunea coordonatorilor de programe și proiecte educative, cu tema „Competențe pentru mâine-meseriile viitorului”, a Cercului consilierilor educativi-Zona Suceava, în prezența doamnei inspector județean pentru educație permanentă Tatiana Vîntur și a coordonatorului Cercului, doamna profesoară Carmen Bocăneț.
Cu acest prilej, participanții au dezbătut oportunitățile prin care s-ar putea revitaliza vechi meserii tradiționale din zona Bucovinei, ce nu mai sunt actuale sau pe cale de dispariție. De asemenea, discuțiile s-au axat și pe noile meserii apărute în ultimii ani în România, în contextul evoluțiilor economico-sociale și dezvoltării unor sectoare industriale noi.
Doamna director al Școlii generale Berchișești, Loredana Dura, a făcut o prezentare interesantă a unității noastre de învățământ, subliniind investițiile efectuate în ultima perioadă de către administrația locală.
În cadrul activităților desfățurate, au fost puse în valoare abilitățile și competențele elevilor, atât de necesare în procesul de adaptare la schimbările permanente din societatea actuală.
Mulțumim pe această cale tuturor participanților, și în mod special domnului Georgel Iliesei și domnișoarei Codruța Cojocariu, care le-au împărtășit elevilor câteva repere ale succesului lor în afaceri!

Primar comuna Berchișești,
VIOLETA ȚĂRAN