Ședință PSD luni dimineață

O nouă ședință la PSD, luni dimineață. Mai multe subiecte delicate sunt pe ordinea de zi a social-democraților. PSD își ascute săbiile în războiul cu noua putere.

Conducerea colectivă interimară a PSD se reunește, luni de la ora 10.00, la sediul din Kiseleff, potrivit unui anunț transmis de partid.

Liderii social-democrați ar putea stabili strategia partidului la anunțul lui Ludovic Orban potrivit căruia Guvernul își va asuma răspunderea pe modificarea Legilor Justiției, Legea plafoanelor bugetare și OUG 51 pentru deblocarea decontării transportului școlar, au precizat surse citate de Mediafax.

Un subiect de discuție în ședința de luni a PSD ar putea fi conferințele județene pe care le va organiza partidul în filialele social-democrate, precum și pregătirea Congresului din 29 februarie, au declarat sursele politice.

De asemenea, conducerea PSD ar putea discuta și despre bugetul pentru anul 2020 pregătit de PNL, precum și alte subiecte parlamentare, potrivit surselor menționate.

Mai mulți social-democrați, printre care foștii miniștri Liviu Pop, Florin Iordache, consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, și nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Același lucru este valabil și pentru OUG 114 și Legile Justiției, mai susțin aleșii PSD.