35 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 100.000 lei aplicate de polițiști în cadrul unor controale pentru respectarea legalității actelor de comerț cu animale și produse de origine animală în preajma Sărbătorilor de Iarnă

Polițiști din Serviciilor Ordine Publică, respectiv Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava și ai Poliției orașului Vicovu de Sus, în cooperare cu reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Suceava au organizat ieri, o acțiune punctuală pe raza orașului Vicovu de Sus pe linia combaterii comerțului ilicit cu animale și produse de origine animalieră și prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

Au fost verificate 37 de societăți comerciale, întreprinderi individuale, producători agricoli și persoane fizice autorizate și 10 autoutilitare și vehicule.

A fost constatată o infracțiune și au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 56.600 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri alimentare în valoare de 900 de lei.

În paralel, tot ieri,  Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava în cooperare cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava a organizat o acţiune punctuală pe raza municipiului Suceava și a comunei Șcheia pe linia combaterii comerțului ilicit cu animale și produse de origine animalieră și prevenirea răspândirii pestei porcine africane

În cadrula cestei acțiuni au fost controlate 11 societăți comerciale, întreprinderi individuale, persoane fizice autorizate și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 60.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 400 de lei.