Poliția Suceava: Acțiune organizată de polițiști pe linia conducerii vehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe

În perioada 20.12.-22.12.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor fiind testați cu aparatul etilotest 359 conducători auto și aplicate un număr de 135 sancţiuni contravenționale, în valoare de 67.217 lei.

Au fost constatate 9 infracţiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei .

De asemenea au fost reținute 26 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducerea unui  vehicul sub influența alcoolului și 8 certificate de înmatriculare retrase.

Exemplu:

O femeie de 29 de ani din comuna Dorna Arini a fost depistată de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, având o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.