Un bărbat și-a riscat viața dar a reușit să oprească la timp un incendiu care i-ar fi putut distruge locuința

Un bărbat   din Marginea  și-a riscat viața dar a reușit să oprească la timp un incendiu care i-ar fi putut distruge locuința. Ieri, la ora 21.45, M.Dumitru , de 44 ani, din  Marginea, împreună cu soția sa  se aflau la domiciliu, când au simțit miros de fum.  Bărbatul s-a deplasat la camera centralei și a observat că de acolo iese fum, dar întrucât ușa de acces în camera centralei era blocată, a spart geamul ușii cu brațele, iar în urma acestui fapt s-a tăiat la ambele mâini. Acesta a reușit să pătrundă în interiorul camerei centralei și cu ajutorul unui extinctor a reușit să lichideze focul până la sosirea echipajului de poliție și echipajului de pompieri.

Ajunși la fața locului, întrucât proprietarul  sângera abundent, polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD.

Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „plăgi complexe brațe și coate bilateral și arsuri de gradul 1 în zona feței și a antebrațului drept”. Având în vedere leziunile pe care le are  acesta urmează a fi transferat la Spitalul de Urgențe Iași.

Incendiul nu s-a manifestat violent, fiind distruse doar centrala termică și afumate celelalte încăperi ale locuinței.

În urma cercetării efectuate de către reprezentanții din cadrul ISU Rădăuți, s-a stabilit ca și cauză a incendiului ,, efectul termic, căldură prin contact al unui cablu electric, primul material aprins fiind mase plastice (izolație cablu electric)”.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „distrugere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, prejudiciul fiind de 10.000 lei.