Aproape 150.000 de bugetari ar urma să fie concediați

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a făcut declaraţii în privinţa restructurării aparatului bugetar, precizând că, momentan, nu poate spune dacă este vorba despre concedierea a 150.000 de persoane sau a unei cifre mai mici, însă o restructurare se va face, cu siguranţă. Ministrul a precizat că a cerut o analiză, o evaluare clară şi cât se poate de serioasă a numărului de angajaţi care ar trebui concediaţi.

În privinţa restructurării aparatului bugetar, precizând că, momentan, nu poate spune dacă este vorba despre concedierea a 150.000 de persoane sau a unei cifre mai mici, însă o restructurare se va face, cu siguranţă. Ministrul a precizat că a cerut o analiză, o evaluare clară şi cât se poate de serioasă a numărului de angajaţi care ar trebui concediaţi.

Concedieri masive în aparatul bugetar. Ministrul Muncii: “N-am nimic cu nimeni”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat, la Digi24, că problema cea mai gravă a angajaţilor din administraţie este că “se agită mult” şi le lipseşte eficienţa.

“Nu este vorba ca aceşti oameni să fie înlocuiţi total, parţial, fără nicio analiză. Constatarea mea, la ministerul Muncii, cel puţin, şi sunt în plină evaluare, impresia mea, este că ne agităm mult şi nu avem eficienţă. O concluzie la care am ajuns este că sunt activităţi în unele compartimente din minister, dar problema e că nu avem eficienţă, pe de o parte şi că nu ştim să normăm de aşa manieră încât să ajungem la rezultat. Şi atunci, probabil că tot timpul vor fi justificări, că e nevoie de oameni mai mulţi, că sunt necesari mai  mulţi anagajaţi. N-aş şti să vă spun că sunt 150.000 în cap sau nu. Optica acestui cabinet este să facă o evaluare cât se poate de serioasă. Nu am răzbunări, nu am  nimic cu nimeni”, a precizat ministrul Muncii.