Acțiune pe linia conducerii de autovehicule de către persoane sub influența alcoolului sau a altor substanțe

În perioada 10.01-12.01.2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, ocazie cu care au fost testate alcoolscopic 484 persoane, au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 187 sancțiuni contravenționale în valoare de 108.550 lei.

De asemenea au fost retrase 14 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La 12.01.2020, în jurul orei 09.33, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit  pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

 

            Dosare penale la regimul rutier

 

La 12.01.2020, în jurul orei 00.10, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

La 12.01.2020, ora 00.13, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe DN 29 din comuna Dumbrăveni, autoturismul condus de un localnic de 52 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

La 12.01.2020 ora 01.00, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din comuna Preutești, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Cornu Luncii.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat  prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 40 de ani are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluţionat procedural.

sursa:IPJ Suceava