PSD propune varianta unui guvern de uniune naţională dacă moțiunea va trece

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională.

“Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă această moţiune (…). După moţiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic şi nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experienţa guvernării PNL fără un program de guvernare coerent şi vedem cu toţii şi simţim mai ales cu toţii costurile.

Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Preşedintele României are atributul de a desemna un prim-ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională democratică”, a spus Marcel Ciolacu.

Informația a fost confirmată și într-o emisiune la Realitatea PLUS, printr-un sms trimis de Marcel Ciolacu realizatorului Adrian Bucur.

”Am o veste de la domnul Ciolacu. Domnul Ciolacu îmi dă mie SMS”, a anunțat Adrian Bucur în timpul emisiunii sale de vineri seara, de la Realitatea Plus.

”Dacă trece moțiunea, o să fie un Guvern de uniune națională până la alegerile la termen” a fost mesajul trimis de președintelui intermar PSD, Marcel Ciolacu.