Un câmpulungean a pus cu mașina la pământ un stâlp electric din beton

Ieri, în jurul orelor 01.50, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 de către  o femeie, domiciliată în comuna Vama, despre faptul că vis-a-vis de locuința sa, s-a produs un accident rutier și ca urmare a acestui fapt s-a întrerupt curentul electric.

La fața locului, pe D.N. 17 pe raza comunei Vama, a fost identificat autoturismul marca Opel Astra, care prezenta avarii pe o suprafață de 80% și se afla în curtea unei gospodării.

Un stâlp din beton ce susținea firele de tensiune electrică precum și de telefonie mobilă era rupt și căzut la pământ, iar marea majoritate a firelor de curent electric și de cablu erau dislocate și rupte, ca urmare a impactului cu autoturismul.

S-a verificat interiorul autoturismului, loc în care nu se afla nici o persoană, fapt ce a demonstrat că șoferul a părăsit locul faptei, iar în torpedoul autoturismului a fost identificat certificatul de înmatriculare, iar la rubrica proprietar era înscris N.I. , domiciliat în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

O porțiune de gard de aproximativ 30 metri de la locuința numitei T.G. de 65 ani, localnică, a fost distrusă ca urmare a impactului cu autoturismul în cauză, iar locuințele din apropiere au rămas fără curent electric din cauza ruperii firelor de curent electric.

La fața locului au sosit echipajul de pompieri, SMURD, ambulanță precum și angajați ai DELGAZ, care au făcut eforturi de curățare a drumului și întrerupere a curentului electric în vederea efectuării reparațiilor necesare.

La orele 18 :00, polițiștii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama au fost informați de către N. I.  de 32 ani din  Câmpulung Moldovenesc, cu privire la faptul că el este conducătorul autovehiculului marca Opel Astra.

Cu ocazia prezentării la sediul poliției, acesta a fost testat cu aparatul etilotest ocazie cu care rezultatul a fost de 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a procedat la întocmirea documentației necesare emiterii autorizației de reparație, precum și la sancționarea contravențională a conducătorului auto, în temeiul art. 123, lit. E din HG 1391/2006.

Conducătorul auto, a declarat faptul că acesta se afla singur în autoturism la data producerii evenimentului, nu au fost victime.