Foto/ Eveniment memorabil la Teatrul ,,Matei Vișniec,,. Cartea ,,Lumea Majestății Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Romane,, lansată la Suceava după București

Eveniment memorabil joi seară, la Teatrul Municipal ,,Matei Vișniec ,,din Suceava. Cartea ,, Lumea Majestății Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Regale,, a fost lansată la Suceava după București.

Volumul este coordonat de profesorii Alexandru Moraru și Daniel Șandru. În cadrul unui public select și având ca moderator pe Angela Zarojanu și prezentator prof. univ.  dr. Ștefan Purici de la Universitatea ,,Ștefan cel Mare,,  din Suceava, lansarea a fost dincolo peste așteptări.  Au lecturat câteva fragmente doi elevi de la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare,, din Suceava:Codrin Bejenariu și Adina Tașcă.

În luna ianuarie 2020 se împlinesc 30 de ani de la  întoarcerea Familiei Regale în țară. Majestatea Sa Margareta și sora ei, Principesa Sofia, au călcat pentru prima oară pe pământ românesc la 18 ianuarie 1990. A fost momentul întoarcerii Familiei Regale în țară, după 42 de ani de la plecarea în exil a Regelui Mihai și a Reginei-Mamă, la 4 ianuarie 1948.

Majestatea Sa Margareta – prima femeie aflată la conducerea Casei Regale a României, a Dinastiei și a Familiei Regale autohtone, suverană și custode al Coroanei Române, fiică de suveran al Regatului României, nepoată a monarhilor noștri Carol al II-lea și Regina-mamă Elena a României, precum și strănepoată a suveranilor României Mari, auguștii Ferdinand I și Maria – este, prin statut, misiune și destin, o personalitate unică a României contemporane și un reper al regalității europene.

Lumea Majestaii Sale este un prilej de a o omagia pe Majestatea Sa Margareta printr-un volum jubiliar, în care membri ai Familiei Regale a României, succesori la tron sau membri ai familiilor regale europene domnitoare sau nedomnitoare, colaboratori apropiați, prieteni de familie, personalități diplomatice, nume importante ale prezentului instituțional românesc și european aștern amintirile, gândurile sau proiecțiile lor asupra vieții, misiunii și destinului Custodelui Coroanei pentru România anului 2020.

De la manifestarea culturală nu a lipsit actuala stareță a mănăstirii Voroneț,monahia dr.Gabriela Platon  dar și fosta stareță, Maica Irina Pîntescu  a aceluiași complex monahal. A fost prezent un public cald, sensibil dar deopotrivă generos și exigent.   De altfel, Regele Mihai în 1992 după ce a fost la Mănăstirea Putna a vizitat

și Mănăstirea Voroneț, acolo unde IPS Pimen i-a deschis ușile altarului pentru ca Majestatea Sa să intre în interior. Despre acest eveniment de excepție a vorbit  a vorbit chiar Daniel Șandru, fălticeneanul care a avut marea șansă să cunoască și să fie alături de familia regală.