Puștan de 15 ani din Marginea a urcat la volanul unei autoutilitare găsite parcate și a oprit în gardul unei case. S-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni

Un puștan de 15 ani din Marginea a urcat la volanul unei autoutilitare găsite parcate și a oprit în gardul unei case. S-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni. Ieri,  la ora 00.20, patrula de siguranţă publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată de către  un localnic,  de 54 ani, din comuna Marginea, cu privire la faptul că o autoutilitară a intrat în gardul imobilului său.

În urma deplasării la fața locului și a verificărilor efectuate a rezultat că în jurul orei 00.10,  proprietarul imobilului a constat faptul că autoutilitară  marca Mercedes-Benz a intrat în  gardul ce împrejmuiește proprietatea sa, provocându-i distrugeri, iar conducătorul auto nu este la fața locului.

În urma discuțiilor purtate cu  proprietarul  s-a stabilit că proprietarul autoutilitarei este un alt localnic, de 28 ani, din comuna Marginea. Acesta fost identificat la fața locului, declarând verbal faptul că autoutilitara se afla parcată în fața imobilului fratelui său, fără a fi asigurată și având cheile în contact. De asemenea, acesta a mai declarat faptul că a fost contactat telefonic de către  mama unui băiat, care i-a relatat faptul că fiul său în vârstă de 15 ani i-a sustras autoturismul și l-a condus pe raza comunei Marginea, pierzând controlul autoutilitarei și intrând în coliziune cu un gard.

În urma activităților informativ-operative desfășurate pe raza comunei Marginea, în jurul orei 02.30, a fost identificat minorul, care nu avea leziuni vizibile în urma impactului și care a declarat verbal următoarele:

La 26.01.2020, orele 00.00, în timp ce se afla în comuna Marginea a luat autoutilitara ce aparține unui sătean,  care se afla parcată în curtea unui imobil și având cheile în contact pentru a se plimba pe raza comunei Marginea și a condus  autoutilitara pe o distanță de aproximativ 3 km pe raza comunei Marginea, iar la un moment dat a pierdut controlul autoutilitarei, intrând în coliziune cu un gard. Având în vedere împrejurările producerii evenimentului rutier precum și faptul că nu deține permis de conducere, puștanul  s-a speriat, părăsind locul tamponării.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, urmând a se efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.

 

Distribuire articol