Accident mortal tratat ca și crimă în cazul jandarmeriței accidentate mortal, Irina Airinei, în Suceava

Bogdan Chetrariu, şoferul care a ucis-o pe jandarmeriţa Irina Airinei într-un cumplit accident în Suceava. 

Aflat la volanul unui autoturism Audi, tânărul a spulberat chiar pe trecerea de pietoni o tânără mămică, dar şi căruciorul în care se afla fiica femeii, în faţa Palatului de Justiţie din Suceava.

În urma accidentului, Irina Airinei, cadru militar al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a murit la scurt timp, la spital. În același timp, fiica jandarmeriţei, în vârstă de aproximativ doi ani, a fost grav rănită, starea ei de sănătate fiind chiar şi astăzi una delicată.

De curând, şoferul vinovat a explicat judecătorilor că îşi recunoaşte vina pentru producerea accidentului şi a acceptat să fie judecat în procedură simplificată, respectiv să fie condamnat în baza rechizitoriului întocmit de procurori.

Totuşi, la ultima şedinţă de judecată, judecătorul a pus în discuţie schimbarea încadrării juridice a faptei, astfel că procurorul de caz a cerut schimbarea încadrării din ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în omor şi tentativă de omor. Schimbarea a fost agreată de judecător, astfel că Bogdan Chetrariu va fi judecat pentru omor, infracţiune asimilată crimei. Astfel, pedeapsa pe care o riscă şoferul este acum mult mai mare, respectiv între 10 şi 20 de ani de închisoare, faţă de pedeapsa pentru ucidere din culpă, respectiv între 2 şi 7 ani.