ACTUALITATE

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, la DNA: M-am pus singur la dispoziția DNA, să fiu verificat și anchetat

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a ajuns, în această dimineață, în fața procurorilor DNA. S-a dus de bunăvoie, după cum a declarat chiar ministrul. Asta după ce un fost secretar de stat din PSD l-a acuzat de deturnare de fonduri.

„Am fost ieri sunat si am intrat in direct la o televiziune, unde am fost acuzat ca am avut intelegeri neprincipiale cu un antreprenor din Ardeal. Si ca nu stiu ce am facut.

Iar eu am spus sa mergem la DNA, eu ma pun la dispozitia DNA sa fiu controlat, sa fiu verificat, sa fiu anchetat si asa mai departe. Doamna Procuror a ramas surprinsa de disponibilitatea mea de a ma pune la dispozitia organelor de control.

Sunt pregatit sa dau curs oricarei plangeri. Renunt la imunitatea de parlamentar, pentru a elucida suspiciunile din activitatea pe care o desfasor. Vreau sa fiu tratat ca toti cetatenii, ma pun la dispozitia DNA”, a declarat ministrul Ion Ștefan la Realitatea Plus.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a declarat că s-a dus din proprie inițiativă la sediul DNA, ca să dea declarații, după ce i-au fost aduse acuzații într-o emisiune TV din partea unui fost secretar de stat PSD.

Ministrul Dezvoltării nu a fost chemat în vreo calitate oficială, nu este nici martor și nici vizat de vreo anchetă penală, conform Realitatea Plus. De altfel, Ion Ștefan ar fi depus o plângere, după un schimb dur de replici cu un fost secretar de stat din guvernul PSD, în platoul unei televiziuni, schimb de replici încheiat cu amenințări de depuneri de plângeri penale la DNA.

Ion Ștefan a precizat că este gata să renunțe la imunitatea din Parlament și să permită urmărirea penală, deși este deputat și este nevoie de un vot în Camera Deputaților pentru acest lucru.

Ion Ștefan spune că toate acuzațiile care i se aduc sunt false și că în viața lui nu a dat și nu a luat nimic ilegal și că nu are absolut nimic de ascuns, conform Realitatea Plus, care citează stiripesurse.ro.