ACTUALITATE

Partidul Demos cere demisia Ministrului Sănătății

Recenta inițiativă liberală privind privatizarea serviciilor de sănătate arată direcția de reformă asumată de către PNL: slăbirea sistemului public în favoarea operatorilor privați.
În contextul în care investigații jurnalistice au scos la iveală grave conflicte de interese ale conducerii Ministerului care activează sau a activat în clinici private, Demos atrage atenția că modificările legislative dorite de liberali nu sunt în interesul cetățenilor, ci transformă sănătatea într-o marfă, tranzacționată după bunul plac al intereselor private.
În sistemul propus de guvernul PNL, operatorii privați vor accesa direct finanțarea publică, urmând ca diferența dintre costul tratamentului și suma oferită de stat să fie acoperită de pacient. Tratamentul nu mai este astfel gratuit, în logica accesului universal, ci are costuri pentru pacient.
“Solicităm demisia Ministrului Sănătății, Victor Costache, al cărui singur mandat în fruntea ministerului este să ajute spitalele private în cadrul cărora încă profesează! Ne alăturăm sindicatelor care solicită retragerea acestei Ordonanțe de urgență și organizarea unor largi consultări publice pentru toate inițiativele care ne afectează viața. Trăim un moment de răscruce pentru sănătatea acestei țări, avem responsabilitatea să stopăm această politică liberală distructivă”, a declarat Claudiu Crăciun, Secretar General al Partidului Demos.
Demos susține accesul universal, necondiționat și gratuit la sistemul de sănătate, bazat pe solidaritate socială. Contribuțiile noastre, ale tuturor, trebuie să fie transformate în servicii de sănătate de calitate, gratuite și accesibile pentru toți cetățenii țării.