Poliția Suceava. Dosare penale pe bandă rulantă la regimul rutier.Puști de 15 ani la volan

Poliția Suceava. Dosare penale pe bandă rulantă la regimul rutier.Puști de 15 ani la volan.

Ieri, la ora 11.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Mihail Eminescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

           

La 02.02.2020, ora 14.51, un bărbat de 25 de ani din judeţul Vaslui a fost depistat şi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoturismul cu remorcă tip platformă auto pe DN 17 din comuna Poiana Stampei cu viteza de 77 km/h în localitate, limita legală fiind de 50 km/h (+27 km/h), motiv pentru care, a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice.

În urma verificării documentelor ansamblului de vehicule, poliţiştii au constatat faptul că, masa maximă autorizată a autoturismului este de 3.500 kg, iar a remorcii este tot de 3.500 kg, permisul de conducere categoria „B”, prezentat de conducătorul auto, nefiind corespunzător.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat de 26 de ani tot din judeţul Vaslui aflat în autoutilitară i-a încredinţat ansamblul auto spre a-l conduce bărbatului de 25 de ani, întrucât el era obosit.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 25 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, sau a unui ansamblu de vehicule de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul”, iar bărbatul de 26 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredinţarea unui vehicul unei persoane al cărei permis de conducere este necorespunzător  categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul”, ce va fi soluţionat procedural.

 

La 02.02.2020, ora 21.00, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală  Ipotești a oprit pentru control pe DJ 208A din comuna Udești, autoturismul condus de un localnic de 15 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Distribuire articol