IȘJ: Patru unităţi de învăţământ au cursurile suspendate parţial din motive medicale

Patru unităţi de învăţământ din Suceava au suspendat parţial cursurile din motive de absenteism cauzat de infecţii respiratorii sau gripă, în perioada 11 – 14 februarie, a anunţat inspectorul general al IŞJ Suceava, Grigore Bocanci.

Este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) ”ABC” din Suceava, unde s-au confirmat trei cazuri de gripă la grupa mare, cu 34 de preşcolari, iar în urma monitorizării situaţiei, DSP Suceava a aprobat suspendarea cursurilor în perioada 12 – 14 februarie. Totodată, unitatea şcolară menţine suspendarea la grupa mica-38 preşcolari, pentru intervalul 11 – 13 februarie.

La Şcoala Primară ‘Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava‘s-au confirmat trei cazuri de gripă la grupa mica (19 preşcolari), fiind suspendate cursurile la această grupă în perioada 12 – 14 februarie.

Colegiul Economic ‘Dimitrie Cantenir’ Suceava are confirmate trei cazuri de gripă la clasa a IX-a, cu 29 elevi, fiind suspendate cursurile la această clasă până pe 14 februarie.

Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’ Suceava are confirmate trei cazuri de gripă la grupa mare (31 preşcolari) şi la clasa pregătitoare (35 elevi), fiind suspendate cursurile în intervalul 13 – 14 februarie.

La toate unităţile de învăţământ se vor realiza acţiuni de dezinfecţie a spaţiilor şcolare.

Alte 16 unităţi de învăţământ din judeţ au avut cursurile suspendate parţial sau total din motive medicale, de la sfârşitul lunii trecute şi până în prezent, fiind afectate câteva sute de copii preşcolari sau elev