Material lemnos confiscat de polițiști la Marginea, Vicovu de Sus și Vadu Moldovei

Material lemnos confiscat de polițiști. Ieri, la ora 14.45, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat de 49 de ani din comuna Satu Mare care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,25 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare 549 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

La 12.02.2020, ora 16.40, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Bilca, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,95 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare 312 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

 

La 12.02.2020, ora 19.31, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei, ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 66 de ani din comuna Boroaia, care transporta conform avizelor de însoţire prezentate, cantitatea de 51,41 m.c. material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni privind legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, au fost încălcate prevederile Legii nr.171/2010, motiv pentru care, operatorul economic care a emis documentele a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar cantitatea de 51,41 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 36.978 lei, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

 

La 12.02.2020, ora 19.39, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 40 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto a fost emis pentru un transport de material lemnos, efectuat anterior, în aceeași zi.

În cauză s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 20,34 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase.

Societatea comercială emitentă a documentelor a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.918 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea