Primul roman infectat cu Coronavirus

Primul roman infectat cu Coronavirus a fost confirmat pe vasul de croaziera din Japonia. Acesta a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Un român de pe nava de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia are coronavirus, a anunțat Ministerul român de Externe.

Românul a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, a transmis MAE.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone. De asemenea, se menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess, a mai anunțat MAE.

La bordul vasului japonez de croazieră Diamond Princess se află 17 români, doi turiști și 15 angajați.

Numărul total al celor infectați pe nava de croazieră cu noul virus ajunsese miercuri la 175.

Vasul de coazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.