Localnic din Moldovița a prezentat un permis de conducere ucrainean valabil până în 2045

Localnic din Moldovița a prezentat un permis de conducere ucrainean valabil până în 2045. Ieri, ziua de 13 a fost cu ghinion pentru un șofer în fața polițiștilor care i-au întocmit dosar penal. Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.14 Vama au oprit pentru control auto marca BMW 320, care se deplasa pe D.J. 176, în comuna Moldovița, condus de C:I.  de 26 ani, localnic. Acesta a prezentat documentul de identitate și actele vehiculului condus, totodată prezentând un permis de conducere eliberat de statul Ucraina, document eliberat la 28.05.2015, cu valabilitate 28.05.2045.

Conducătorul auto fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmit în acest sens proces verbal de constatare a contravenției, iar ca măsură complementară s-a procedat la reținerea permisului de conducere, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

În baza informațiilor deținute și a verificărilor ulterioare efectuate în cursul zilei de 13.02.2020, s-a stabilit faptul că există indicii temeinice că permisul de conducere prezentat pentru control de este unul fals.

Astfel, la 13.02.2020, polițiștii din cadrul Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”,  „