Profesorul sancționat cu MUSTRARE după ce a îmbrânzit un elev la Liceul Teoretic Filadelfia

Profesorul filmat în timp ce îmbrâncea un elev pe motiv că ar fi întârziat la oră, la Liceul Teoretic Filadelfia, a fost sancționat cu mustrare de conducerea unității de învățământ.

Polițiștii au demarat cercetări .Incidentul  s-a petrecut pe 4 februarie, în interval orar 14.00 – 15.00.În timp ce preda o oră de educație tehnologică elevilor din clasa a VII A și a VII B, profesorul Sofian Cristian, de 67 ani, localnic, s-a enervat că un elev a întârziat la ora de curs, motiv pentru care s-a deplasat spre acesta, iar pe un ton autoritar a întrebat „pe unde umblă?” și l-a prins cu ambele mâini de gulerul hainei cu care elevul se afla îmbrăcat, fără a-i adresa injurii și expresii jignitoare sau să-i cauzeze leziuni corporale.

În timpul incidentului, un elev din sala de curs a filmat evenimentul cu telefonul mobil, postându-l ulterior pe grupul de socializare al elevilor.      Ulterior clipul video a fost distribuit pe internet.

Cu ocazia verificărilor efectuate de agenții de proximitate la unitatea de învățământ, s-a constatat că profesorul este pensionar și încadrat cu contract de muncă, predând materia de educație tehnologică, iar pentru incidentul din 04.02.2020, conducerea unității a luat măsura sancționării cu ,,MUSTRARE”.

S-a discutat telefonic cu Sava Vasile, tatăl elevului, de 13 ani, din municipiul Suceava, care se întorcea din străinătate, precizând că, a luat la cunoștință de la soția sa,  declarând totodată că fiul său este o fire mai energică și este posibil ca acesta să fi avut și el o parte din vină cu privire la incidentul creat.

Totodată, tatăl minorului menționează faptul că, fiul său nu a suferit leziuni fizice și nu depune plangere cu privire la eveniment.

Verificările vor fi continuate în vederea stabilirii situației de fapt și în funcție de aspectele constatate și de probatoriul administrat, vor fi dispuse măsuri legale în consecință