Manchester City INTERZIS de UEFA în Champions League pentru DOI ANI

Gigantul din Premier League Manchester City au finterzis de UEFA în Champions League – și din toate celelalte competiții UEFA – timp de doi ani după ce a fost judecat pentru comiterea de  „încălcări grave” ale regulilor financiare ale fair-play-ului.

Vestea a izbucnit târziu vineri, în timp ce o declarație a UEFA expunea hotărârea unei audieri care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie.

„În urma unei audieri care a avut loc la 22 ianuarie 2020, Camera Adjudecatorie a Organismului de Control Financiar al Clubului UEFA (CFCB), prezidată de Jose, da Cunha Rodrigues, a informat astăzi clubul de fotbal din Manchester City cu privire la cazul care a fost sesizat de către Investigator șef CFCB ”, a început declarația.

„Camera adjudecatorie, luând în considerare toate dovezile, a constatat că Clubul de Fotbal Manchester City a comis încălcări grave ale Regulamentelor UEFA de licențiere și fair play financiar prin supraevaluarea veniturilor sponsorizate în conturile sale și în informațiile de pauză transmise UEFA între 2012 și 2016.

„Camera adjudecatorie a constatat, de asemenea, că, încălcând reglementările, Clubul nu a reușit să coopereze în investigarea acestui caz de către CFCB.

„Camera Adjudecatorie a impus măsuri disciplinare clubului de fotbal Manchester City, menționând că acesta va fi exclus de la participarea la competițiile UEFA pentru cluburi în următoarele două sezoane (adică anotimpurile 2020/21 și 2021/22) și va plăti o amendă de 30 de milioane de euro (32,5 milioane USD).

„Decizia Camerei Adjudecatorii este supusă recursului la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS). Dacă Manchester City Football Club exercită acest drept, decizia motivată complet a Camerei Adjudecatorii nu va fi publicată înainte de publicarea premiului final de către CAS. ” ()