Deputat PNL îi cere lui Marcel Ciolacu să blocheze o lege prin care Jandarmeria preia atribuții antitero

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, îi solicită liderului PSD Marcel Ciolacu să blocheze un proiect de lege prin care Jandarmeria preia atribuții de la Poliție sau structuri antitero. Raețchi face această cerere în contextul în care spune că are informații că parlamentarii PSD vor să reînvie această inițiativă,potrivit digi24.ro.

„În perioada de glorie a lui Dragnea, Cucoș și Sindile, am reușit să blocăm în Camera Deputaților un proiect de lege scris de fostul comandant de jandarmerie Viorel Salan, devenit între timp senator PSD. Cu mâna lui Salan, jandarmii își elaboraseră, practic, propria lege, prin care putea face poliție judiciară, puteau aviza firme private, puteau deveni specialiști în terorism. Proiectul era atât de revoltător și de absurd în aceste puncte cheie, încât până și guvernul PSD a fost nevoit să se opună – de rușine. Într-un final, grație presiunii publice și sprijinului pe care l-am primit de la societatea civilă și de la specialiști în justiție, proiectul a fost trecut pe linie moartă. În aceste zile, însă, zoriți de apropierea anticipatelor, dar și încercând să profite de faptul că atenția publicului e îndreptată spre formarea guvernului Orban II, pesediștii încearcă tiptil să dezgroape inițiativa.

Vreau să fie foarte clar în acest context faptul că Partidul Național Liberal va bloca orice tentativa de gonflare a atribuțiilor Jandarmeriei. Noi milităm pentru o lege a adunărilor publice mai relaxată și milităm pentru o Jandarmerie care face asigurare și restabilire numai în situații strict delimitate, de jandarmi cu numere de identificare la vedere. În niciun caz nu considerăm că jandarmii, după prestația din 10 august, sunt pregătiți să facă pe procurorii și să preia atribuții de la Poliție sau structuri antitero, așa cum au încercat să preia și de la SPP atribuții de pază și protecție, în ciuda legii. Ceea ce PSD încearcă este ilegal și imoral – și va eșua. Îi cer lui Marcel Ciolacu să blocheze aceste demersuri ale colegilor săi, care dovedesc cât de puțin s-a schimbat PSD în realitate.”, a scris Raeţchi pe Facebook.