Italia depășit 100 de infecții cu CORONAVIRUS, primele două la Veneția Conte. Școlile închise o săptămână la Milano

În Italia numărul persoanelor infectate cu CORONAVIRUS  a depășit 100,  primele două fiind înregistrate  la Veneția Conte: „Forțele armate sunt gata să intervină” – Școlile închise o săptămână la Milano,potrivit Corriere della Serra.  A fost depistat virusul letal la un tânăr de 17 ani.

Măsurile au fost  limitate în  focarele identificate între Veneto și Lombardia: , Vo ‘Euganeo și Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Aici sunt desemnate , zone roșii: nu intrați și nu ieșiți.

“Am adoptat un decret pentru protejarea sănătății italienilor, pentru că  ne pasă cel mai mult și pe primul loc în ierarhia valorilor constituționale”, spune premierul Giuseppe Conte, repetând de mai multe ori că italienii “trebuie să aibă încredere” în politică și instituții științifice, care fac tot posibilul. „Nerespectarea măsurilor de izolare este pedepsită în conformitate cu articolul 650 din codul penal”, care prevede o amendă și arestare de până la 3 luni. Prin urmare, măsuri restrictive vot  fi extinse și în alte zone, dacă este necesar.

Premierul a anunțat că, în zilele următoare, guvernul va lansa un alt decret care să conțină măsurile economice și de reîmprospătare care vor trebui puse în aplicare pentru a rezolva suspendarea tuturor activităților din zonele focare.

Distribuire articol