300 de romi din Valea Moldovei s-au întors acasă din Italia. Alte câteva sute cu avionul.Toți au declarat că vin din alte zone decât Bergamo

300 de romi din Valea Moldovei s-au întors acasă. Ei au spus la frontieră că vin din Germania nu din Italia. Aproximativ 300 de români de etnie romă din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, s-au întors acasă din Italia, țară afectată grav de coronavirus, mințind la frontieră că vin din Germania.,potrivit presei lcoale.  Alte câteva sute au revenit în țară  cu avionul.Toți au declarat că vin din alte zone decât Bergamo deși aeronava avea destinația Bergamo-Suceava.  Romi însă au fost vizibili pentru că primarul a sesizat autoritățile. Instituția Prefectului alături de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență dă asigurări că este pregătită și că s-au luat măsuri ca la carte.

Primarul   comunei,

Constantin Moroșan a  anunțat  Prefectura și Direcția de Sănătate Publică de revenirea acasă a romilor. Potrivit edilului, aceștia ar fi venit din Bergamo cu microbuze.Majoritatea romilor din Mironu lucrau în Italia și se pare că apariția coronaviruslui i-a speriat iar de teamă au revenit acasă.