Poliția Suceava. Dosare penale la regimul rutier

Ieri, ora 01.17, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală  Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din comuna Dolhești, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din oraşul Dolhasca.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

 

             La 24.02.2020, în urma continuării cercetărilor în cauza din 22.02.2020, când, un bărbat de 40 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177A din orașul Frasin, având o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar în urma probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

 

La 24.02.2020, în urma continuării cercetărilor în cauza din 23.02.2020, când, un bărbat de 41 de ani din orașul Cajvana a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe DC 43 din localitate fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.