Tragedie. Mecanic, din Vicovu de Sus, ucis de utilajul pe care tocmai îl reparase

Tragedie. Familie se pregătește de înmormântare. Ieri,  ora 17.49, polițiștii orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați prin SNUAU 112 de către  J.P. din comuna Straja cu privire la faptul că o persoană este inconștientă la ,,Moară” în comuna Straja.

Polițiștii au găsit victima  din  Vicovu de Sus, muncitor calificat la firma SC Karlsberg Prod SRL și C.V., de 54 ani, din comuna Straja, mecanic la aceeași societate, căreia i se efectuau manevre de resuscitare de către un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Vicovu de Sus.

Ulterior i-au fost efectuate manevre de resuscitare și de un echipaj de ambulanță Rădăuți. În urma manevrelor de resuscitare Cotor Vasile nu a mai reacționat, fiind declarat decedat.

Ieri,  au început să efectueze lucrări de reparație la un utilaj tip taf ce aparține societății SC Karlsberg Prod SRL ce se afla în incinta firmei SC Forest Vim SRL din comuna Straja.

Cotor Vasile, după ce a efectuat lucrările de reparație la sistemul de frânare al tafului, a vrut să verifice dacă acesta este în regulă. În urma mai multor mișcări efectuate de la comanda tafului, sistemul de susținere și-a modificat poziția, taful coborând și prinzându-l dedesubt pe Cotor Vasile, acesta suferind leziuni grave.

S-a  luat legătura telefonic cu Inspectoratului Teritorial de Muncă, care a fost informat despre evenimentul care a avut loc, urmând ca la fața locului să se deplaseze o echipă operativă care va efectua cercetări.

Cadavrul lui Cotor Vasile a fost ridicat și transportat la Cabinetul Medico-Legal din cadrul Spitalul Municipal  Rădăuți în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morții.

S-a luat legătura și cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți,  care a opinat ca cercetările să fie continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă”,  „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Distribuire articol