Flutur despre coronavirus: Foarte important este să le respectăm și să le gestionăm fără atitudine alarmistă

Coronavirusul a fost discutat și în reuniunea deliberativului județean în contextul în care aeroportul, spitalul dar și școli sunt în subordinea Consiliului Județean Suceava. Președintele Gheorghe Flutur, a vorbit, vineri, în plenul Consiliului Județean Suceava  „fără panică, dar cu responsabilitate” despre stadiul pregătirii privind noua situație apărută în România privind infecțiile cu coronavirus COVID 19.

„Adresez o rugăminte plenului Consiliului Județean de a face apel la calm și responsabilitate celor din teritoriu”, a spus Gheorghe Flutur. El a subliniat că toate instituțiile din subordine au primit instrucțiuni foarte clare cu ce au de făcut. „Foarte important este să le respectăm și să le gestionăm fără atitudine alarmistă și cu foarte mare responsabilitate ca să limităm și, dacă se poate, să fim liberi pe harta României de oameni care să fie infectați cu acest nefericit virus”, a arătat Flutur.

Președintele CJ Suceava a amintit  că cel mai important este că s-au separat consultațiile de la UPU cu primiri directe la Secția de Boli Infecțiose. El a menționat că s-a mărit numărul de medici și asistenți prezenți în UPU. Totodată, Flutur a spus că SJU are materialele necesare și există o circulație foarte bine controlată a vizitatorilor.

Șeful administrației județene  a ținut să precizeze că  una dintre recomandările venite de la structurile centrale este limitarea deplasărilor internaționale și acțiunile publice, pe cât posibil să fie evitate. El a spus că, după caz, se vor analiza acțiunile unde este absolut necesară participarea autorităților județene.

Prezent  la reuniunea deliberativului  județean ,directorul de îngrijri al SJU Suceava, Doina Chirap, a spus  că pentru persoanele suspecte de infecție cu coronavirus consultațiile se fac în ambulatoriul pentru copii al secției de boli infecțioase unde s-au amenajat circuitele funcționale, s-au pregătit două saloane cu patru paturi, cu săli de consultații, săli de tratament. Ea a arătat că dacă lucrurile se dezvoltă se vor organiza și în pavilioanele de dermato-venerice și geriatrie. „Am realizat stocurile necesare, comenzile necesare de echipamente și materiale de protecție, de igienă și curățenie”, a spus Chirap.