Dosar penal pentru un mărginean depistat băut la volan

Ieri, la în jurul orelor 23.40, patrula din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în baza acțiunii ordonate pe linia depistării conducătorilor auto ce se află sub influența băuturilor alcoolice, a oprit pentru control autoturismul marca Mercedes-Benz care se deplasa pe DN 17A din comuna Marginea, pe direcția de deplasare centrul comunei Marginea – comuna Horodnic de Sus.

Conducătorul auto a fost legitimat ca fiind un localnic, de 41 ani, din comuna Marginea, care emana miros puternic de alcool.

Bărbatul  a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal față de acesta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către Postul de Poliție Satu Mare.