Astăzi se votează învestirea Guvernului Orban 3. Miniștrii, audiați prin videoconferință: 2 au primit aviz NEGATIV

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru se  face de la ora 9:00 până la ora 11:00 prin videoconferinţă, din sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

UPDATE: Miniștrii Culturii, Economiei, Sănătății și de Externe au primit aviz pozitiv.

Ministrul Educației a primit aviz negativ.

Ministrul Muncii a primit aviz negativ în lipsă. Violeta Alexandru nu a răspuns la telefon.

Conform documentelor depuse la Parlament şi publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, lista Cabinetului Orban III este formată din miniştrii actuali. De asemenea, programul de guvernare este cel actual.

Primul ministru audiat este Bogdan Gheorghiu, propus din nou la Ministerul Culturii. Ultimul ministru audiat va fi Florin Cîţu, propus din nou la Ministerul Finanţelor.

De la ora 11:00 este programată procedura de vot cu bile. Votul se va desfăşura în sala Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
Parlamentarii vor intra pe rând în sală. Senatorii vor fi primii care vor vota. Se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de parlamentari care vor vota în decurs de 15 minute. În sala de vot vor fi prezenţi permanent chestorul care înmânează bilele şi secretarul care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot.

Conducerea Parlamentului a stabilit că va fi modificat regulamentul şedinţelor comune, astfel încât parlamentarii să poată, pe viitor, să voteze electronic, securizat, în situaţii excepţionale.

Presa nu va avea acces în Palatul Parlamentului.

Distribuire articol