CORONAVIRUS. Germania închide granițele

Autoritățile germane au decis închiderea frontierelor țării cu Franța, Austria și Elveția. Acestea vor fi închise începând de luni. Conform presei germane, navetiștii ar avea în continuare voie să călătorească. Autoritățile germane vor menține trecerea deschisă pentru navetiști, precum și pentru livrarea mărfurilor.

Sistemul Schengen fără frontieră de liberă circulație între țările UE nu există în prezent în multe locuri din cauza răspândirii coronavirusului.

  • Frontierele Germaniei cu Austria, Elveția și Franța vor fi închise începând de luni dimineață, în scopul de a stopa răspândirea coronavirusului, potrivit revistei Spiegel  și al ziarului Bild de  circulație în masă  . Cu toate acestea, autoritățile germane vor menține trecerea deschisă pentru navetiști, precum și pentru livrarea mărfurilor.
  • Polonia, și-a închis granițele cu Germania și alte țări cetățenilor care nu sunt polonezi
  • Republica Cehă și Ungaria și-au închis granițele.
  • Operatorul feroviar german Deutsche Bahn (DB) își reduce serviciile de trenuri regionale ca urmare a scăderii de naveti din cauza coronavirusului, potrivit unui purtător de cuvânt al DB.
  • German Rail DB nu va mai verifica biletele pe trenurile regionale pentru a proteja angajații și pasagerii.
  • Poliția a intrat în cluburi de noapte și baruri din Berlin și în alte orașe și a ordonat oaspeților să se întoarcă acasă și cluburi (eTN )

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!