Premierul Greciei a ordonat închiderea plajelor

Mii de greci, încurajaţi de vremea caldă de sâmbătă, s-au adunat în număr mare pe plaje, sfidând autorităţile care ceruseră oamenilor să rămână acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, scrie site-ul Greek Reporter, citat de Agerpres.

Pe o plajă la Asteras Vouliagmeni, la sud de Atena, agenţii de pază au întors oamenii din drum din cauza supraaglomerării.

Sâmbătă seara, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat autorităţilor să închidă toate plajele şi staţiunile de schi.

„Tocmai am ordonat ca toate plajele şi staţiunile de schi să fie închise mâine. Situaţia este gravă şi necesită ca toată lumea să acţioneze cu responsabilitate. Trebuie să evităm locurile publice cu prea multe persoane”, a scris premierul într-un mesaj pe Twitter.

Anterior, autorităţile medicale anunţaseră că alte două persoane au murit din cauza coronavirusului, ceea ce ridică la trei bilanţul deceselor în această ţară. Ambii pacienţi decedaţi aveau probleme grave de sănătate pre-existente, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 228, sâmbătă fiind înregistrate 38 de cazuri noi.