Coronavirus, peste 31.000 de cazuri în Italia, ziua cu cea mai mare creștere. Încă 345 de morți în ultimele 24 de ore. Datele Protecției Civile

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia (inclusiv vindecări și decese) a ajuns la 31.506 în această seară (marți 17 martie). În prezent există 26.062 de pacienți cu coronavirus (cu 2.989 mai mulți decât ieri), la care trebuie adăugate 2.941 persoane vindecate (+192) și 2.503 decese (+345). În terapie intensivă sunt 2.060 persoane. Aceste date au fost prezentate marți seară de comisarul pentru urgență Angelo Borrelli, în conferință de presă.

Numărul total de cazuri se ridică la 31.506, o creștere de 3.526 față de ieri (cea mai mare creștere înregistrată într-o zi de la începutul epidemiei).

Situație critică la Bergamo

Știrea gravă este că la Bergamo s-au terminat locurile de terapie intensivă. Acolo va fi instalat un spital de campanie, de către armată.

Sunt ocupate toate cele 80 de paturi de terapie intensivă rezervate pacienților internați în condiții grave pentru Coronavirus la spitalul Papa Giovanni Giovanni II din Bergamo, zona cea mai afectată de epidemie. Situația dramatică, confirmată de surse spitalicești, a fost înregistrată în aceste ore.

La Bergamo a murit și primul medic de familie. Mario Giovita, în vârstă de 65 de ani, a fost internat în ultimele zile în spitalul Papa Giovanni XXIII. Condițiile sale de sănătate s-au deteriorat rapid, iar decesul s-a produs din cauza complicațiilor Coronavirusului. În Bergamo, sunt 100 de medici de familie infectați, spune asociația medicilor generaliști (Fimmg), dintre care unii sunt în stare gravă.

Firmele de pompe funebre din Bergamo nu mai fac față solicitărilor. Multe agenții au modernizat serviciul central pentru a acoperi numeroasele apeluri care vin. Media solicitărilor trimise agențiilor funerare este de peste zece apeluri pe oră. Unii dintre operatori nu ascund că situația a ajuns la un „punct fără întoarcere” și foarte des „nu este posibil să ne ocupăm de zecile de cereri care ajung”. Există, de asemenea, numeroase sicrie care sunt amplasate în biserica cimitirului care așteaptă incinerarea, cu o listă de așteptare care atinge șapte zile. La cimitir, înmormântările au loc într-un ritm rapid, iar de câteva zile s-au făcut și duminică.

sursa: www.gazetaromaneasca.com

Distribuire articol