La Mănăstirrea Putna, acatistele pot fi trimise online. Toate slujbele de sfântul Maslu se vor oficia în curte

Şi Biserica ia măsuri speciale, fără precedent, în lupta cu pandemia. Pe lângă slujbele care se desfăşoară în aer liber, de-acum acatistele ajung la preot fără ca enoriaşii să fie nevoiţi să meargă la biserică. Reprezentanţii Mănăstirii Putna au anunţat spre exemplu că pomelnicele citite la slujbă pot fi transmise pe Internet.

Conducerea mănăstirii de la Putna a luat decizia inclusiv ca toate slujbele de sfântul Maslu care se organizează pe parcursul acestei săptămâni să fie organizate aici în curtea lacasului de cult si i-a rugat pe oameni să păstreze distanţa între ei şi să nu se aglomereze în faţa preoţilor Oricine poate asista la slujbe online şi poate trimite pomelnice la biserică, din orice colţ al lumii.

Preot Dosoftei Dijmărescu de la  Mănăstirea Putna: Toate slujbele de sfântul Maslu se transmit pe Facebook şi a fost scris acolo cei care simt că sunt bolnavi aşa pot să trimită pomelnic care va fi pomenit. Bineinţeles şi oricine din alta parte a ţării sau români din afara ţării au trimis în comentarii pe pagina de Facebook care sunt pomenite pentru că e un moment în care trebuie să înteţim orice fel de efort pentru a sprijini aproapele nostru în acest moment.

Toate spaţiile publice din mănăstire au fost dotate deja cu dozatoare de dezinfectant, iar suprafeţele sunt curăţate constant de către călugări.

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!