Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • 400 g gem caise
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml ulei
  • esenta portocala
  • 200 g nuci
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g portocala confiata

Mod de preparare

1. Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt.
2. Amestecam ingredientele uscate. Adaugam uleiul, apa minerala, esenta si gemul. Daca nu aveti gem de caise puteti folosi si alt gem cu conditia sa fie acrisor.
3. Amestecam pana la omogenizare. Nuca o prajim in cuptor si apoi o sfaramam astfel incat sa ramana bucatele.

4. Amestecam si turnam aluatul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot. In mod normal vasul este antiaderent insa mie mi-a fost teama, fiind vorba de un blat umed, ca nu voi reusi sa o scot perfect din forma asa ca am folosit hartie de copt.

5. Setam aparatul Crock Pot la temperatura high pentru doua ore si treizeci de minute.
6. Lasam sa se raceasca si apoi taiem prajitura felii. Topim ciocolata amaruie pe bain marie, impreuna cu uleiul si turnam peste felia de prajitura (daca tineti post verificati ambalajul sa fiti siguri ca ciocolata este de post). Presaram deasupra coaja de portocala.

sursa: www.gustos.ro

NOTĂ: Alege să susții o presă liberă și independentă!CLICK pe una din reclame!

Distribuire articol